واحد ها

سالها تخصص را کنار هم جمع کرده ایم

واحد فرآیند

مهندسی فرآیند به صورت مجموعه‌ای از دانش‌های لازم برای طراحی، تجزیه و تحلیل، توسعه، ساخت و بهره‌برداری بهینه از فرآیندهای صنعتی تعریف می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت طراحی فرآیند، ستون فقرات طراحی مجتمع‌های صنعتی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به منظور دستیابی به محصول مطلوب است.

واحد مهندسی فرآیند شرکت امین فناور شریف توانسته است با ایجاد سیستم یکپارچه مدیریت طراحی در میان واحدهای مختلف، قیود طراحی و الزامات فنی تجهیزات مختلف را به گونه‌ای سامان دهد که طراحی انجام شده از نظر هزینه، ریسک و زمان انجام پروژه کمینه باشد. در میان فرآیندهای حوزه نفت و گاز، فرآیندهای تبریدی فوق سرد (کرایوژنیک) از پیچیده‌ترین واحدهای فرآیندی هستند. لازمه به کارگیری این نوع از فرآیندها صرف انرژی و هزینه بالا در سیکل‌های سرمایشی است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های فرآیندی کمینه‌سازی انرژی مصرفی است. در حال حاضر واحد فرآیند توانسته است با ارزیابی تکنولوژی های مختلف، بهینه‌سازی طراحی و انجام تست‌های میدانی، دستاوردهای زیر را در حوزه طراحی فرآیندهای کرایوژنیک کسب نماید:

  • طراحی، ساخت و راه اندازی اولین پلنت تولید LNGو گاز کرود هلیوم با ظرفیت 5 تن در روز
  • طراحی، ساخت و اجرای واحد خالص‌سازی هلیوم با قابلیت دستیابی به خلوص 999 / 99 %
  • ایجاد پلتفرم امکان‌سنجی فنی و مالی با قابلیت به کارگیری در سایر فرآیندهای مشابه در صنعت نفت و گاز

در حال حاضر کارشناسان فعال در این واحد با کسب دانش مهندسی فرآیند در ابعاد مختلف توانایی طراحی یک مجتمع کرایوژنیک و نیز مهندسی معکوس و ارتقای انواع فرآیندهای کرایوژنیک را دارند.

واحد کنترل

کنترل یکی از مهمترین بخش‌های هر فرآیند صنعتی است که شامل سنجش، پردازش و پایش فرآیند به منظور ایجاد خروجی مطلوب می‌باشد. کنترل فرآیند با بکارگیری ابزاردقیق، عملگرها و سیستم‌های کنترل برنامه‌ریزی شده پیاده‌سازی می‌شود، لکن فعالیت در حوزه کرایوژنیک الزامات خاص خود را داشته و قیود مهمی در زمینه نحوه بکارگیری سیستم کنترل و ابزاردقیق را ایجاب می‌نماید.

واحد کنترل شرکت امین فناور شریف، با بکارگیری پروتکل‌های خاص و بهره‌گیری از بروزترین نرمافزارها اقدام به طراحی، پیاده‌سازی و اجرای سیستم کنترل و ابزار دقیق فرآیندهای کرایوژنیک متناسب با نیاز فرآیند مربوطه نموده و در این زمینه تجربیات ارزنده‌ای را در سال‌های اخیر کسب کرده است. از ویژگی‌های شاخص این واحد پیاده‌سازی طیف گسترده سیستم‌های کنترلی از جمله سیستم کنترل متمرکز برای تجهیزات دوار، ثابت و سیستم کنترل غیر متمرکز و گسترده (DCS) برای سیکل‌های فرآیندی و همچنین کار با برندهای مختلف تجهیزات کنترلی اعم از زیمنس، بکهوف، دلتا و … می باشد.

واحد تجهیزات ثابت

تجهیزات ثابت یا استاتیک یک اصطلاح کلی برای توصیف تجهیزات غیر متحرک در صنایع نفتی، گازی و فرآیندی است. مخازن تحت فشار، مبدل‌های حرارتی، مخازن ذخیره سازی، بویلرها و … در دسته تجهیزات ثابت قرار می‌گیرند. در دمای بسیار پایین، خواص مواد و میزان حداکثر فشار قابل تحمل توسط آن‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای تغییر می‌کند. از این روی از میان انواع تجهیزات ثابت، طراحی و ساخت آن دسته از تجهیزاتی در که مجتمع‌های کرایوژنیک و یا فوق سرد مورد استفاده قرار می‌گیرند مستلزم رعایت اصول و استانداردهای خاصی است. کارشناسان شرکت امین فناور شریف، ضمن آشنایی کامل با اصول و استانداردهای طراحی و ساخت انواع تجهیزات ثابت کرایوژنیک، موفق به دستیابی به دانش طراحی و مهندسی خالص ساز هلیوم و مبدل پلیت فین کلدباکسی بر اساس استانداردهای مورد تایید شرکت ملی نفت ایران شده‌اند.  

واحد تجهیزات دوار

توربواکسپندر نوعی توربین شعاعی است که جریان با فشار بالا به صورت شعاعی به آن وارد شده و با از دست دادن انرژی، دما و فشار آن کاهش پیدا می کند. از این تجهیز در سیکل های کرایوژنیک جهت کاهش قابل توجه دما استفاده میشود.
با توجه به دور بسیار بالا و همچنین دمای بسیار پایین این توربین ها، طراحی و ساخت آن ها کسب تکنولوژی پیچیده ای را طلب می کند. از توان تولید شده در این توربین ها (وابسته به بزرگی
توان و محل استفاده از دستگاه) به عنوان انرژی مورد نیاز جهت راه اندازی کمپرسور، ژنراتور و یا پمپ استفاده میشود. چنانچه این توان از مقدار مشخصی کمتر باشد، در ترمزهای هیدرولیکی تلف می شود.